ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo

Om loppet

24km Åkullsjön

Om 7-Mila 24km

Här har du loppet som passar både den erfarne och mindre erfarne skidåkaren! Starten i Åkullsjön är en härlig upplevelse där åkare får passera genom byn och åka jämsides med den vackra sjön. Denna sträcka kan vi rekommendera alla att testa på. 

Tävlingsregler

Skidtekniken är traditionell och håller fast vid klassiska metoder. Avvikelser från den traditionella skidtekniken kan resultera i diskvalificering. I nedförsbackar är det endast tillåtet att ta av sig skidorna. Tävlingsreglerna från Internationella Skidförbundet (FIS) tillämpas strikt. För att få en fullständig översikt över reglerna rekommenderas att besöka Svenska Skidförbundets webbplats.
För mer information hänvisar vi till följande länkar:
SVENSKA SKIDFÖRBUNDETS WEBBPLATS
FIS-SKI.COM

Åldersgräns

Det är tillåtet att delta i 7-mila från det år du fyller 17år.

Klasser

Loppet är uppdelat i separata klasser för damer och herrar. Både dam- och herrklasserna erbjuder möjligheten att tävla om prispengar. 

7-Mila Stafetten

Information finns under 7-Mila Stafett.

Anmälningsavgifter

Anmälningsavgifter betalas och regleras via raceids hemsida under den tävling du vill delta i.

Efteranmälan kan göras senast 30 minuter före start på plats eller via raceids anmälningssida. Det går inte efteranmäla sig till stafett!

OBS: Glöm ej att ange namn och klubb.
Avgiften inkluderar:
Transport av kläder, valla tips om så önskas vid tre stationer, mat och dryck vid totalt 10 kontroller, dusch vid målet. Mat serveras efter målgång.

Dryckeskontroller

Dryckeskontroller finns var 5:e-6:e km från Vindel Ånäset och vidare. Vid de större kontrollerna finns även förtäring.

Efter målgång erhåller åkaren dryck i målområdet.

Sportdrycken är sponsrad av UMARA.

Medlemskap i skidförening

För att delta i 7-Mila krävs medlemskap i en svensk skidförening som är ansluten till Svenska Skidförbundet. Internationella deltagare behöver inte vara medlemmar i någon förening utan representerar automatiskt sina respektive länder.

Nedskräpning eller annan skadegörelse

Att häfta, limma eller tejpa fast mat, bars, geler eller dylikt som orsakar skada på nummervästen kan debiteras åkaren till en kostnad av upp till 300 kr, detta gäller åkare i alla klasser oavsett sträcka. 

Förbud mot valla med fluor

Förbud mot användning av fluorhaltiga vallor och toppningsprodukter har införts i alla våra skidlopp från och med 2024. Användning av sådana produkter kan resultera i startförbud eller diskvalifikation. Besök Svenska Skidförbundets webbplats för mer information:
SVENSKA SKIDFÖRBUNDET

Falska personuppgifter

Deltagare som deltar med falska personuppgifter, såsom falskt namn eller tidtagningschip, eller som uppvisar osportsligt beteende, kommer att diskvalificeras automatiskt. Tävlingsledningen har befogenhet att diskvalificera och förbjuda deltagande för dem som bryter mot reglerna, baserat på bevis som lämnas in efter loppet och efter att juryn har avslutat sitt arbete.