ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo

Historia

7-mila loppet är Sveriges 3:e längsta långlopp och har en lång historia som sträcker sig tillbaka till år 1964, då det första loppet arrangerades för att hedra bygdens berömda son och OS-medaljör, Assar Rönnlund. Det är ett klassiskt skidlopp som erbjuder en varierad och vacker rutt genom den norrländska skogen, och passerar flera pittoreska byar längs vägen från Vindeln till Robertsfors.

Under stora delar av säsongen finns samer och deras renar i området, vilket ger en möjlighet att uppleva den unika norrländska kulturen, och med lite tur kanske även få se en ren. Förutom skidåkare finns även möjlighet för deltagare att ställa upp som stafettlag eller välja mellan fyra olika distanser: 74 km, 40 km, 24 km eller 14 km. Varje lopp har sin egen karaktär, och mer information finns att läsa i inbjudan till evenemanget.

Loppet sträcker sig genom tre kommuner, med start i Vindeln, passage genom Umeå och målgång i Robertsfors. Vid varje femte kilometer finns stationer där sportdryck och mat erbjuds till deltagarna. Med en varierad terräng passar tävlingen både för elitåkare och motionärer, och har blivit uppskattad för sin positiva och utmanande karaktär av tidigare deltagare. Vi ser fram emot att välkomna dig till årets 7-mila lopp!


Mer historia

Kransjäntor

Klicka på bilden så hittar du information om vilka som har varit kransjäntor genom åren.

KRANSJÄNTOR

Tjej-Mila

Mellan 20xx - 20xx arrangerades Tjej-Mila. Klicka här för att läsa mer om detta arrangemang

TJEJ-MILA

Loppen i korthet

Klicka på bilden så hittar du informationen om loppen i korthet från starten 1964 fram till idag.

LOPPEN I KORTHET

Resultatlistor

Här hittar du alla resultatlistor ända sedan 60-talet fram till nu. Klicka på bilden för att komma till listorna.

HISTORISKA RESULTATLISTOR

Vinnare historiskt

Klicka på bilden så kan du se vem som har vunnit 7-Mila genom åren från 1964 fram till idag.

VINNARE HISTORISKT