ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo
ooooooooooo

Organisation

Vi är en ideell verksamhet som ägs av 7-Mila SK och har en lång historia av att främja folkhälsa och lokal utveckling genom vår årliga Västerbottens Skidfest. 

7-Mila loppet är ett av Sveriges mest respekterade längdlopp och har varit en del av norrländsk tradition sedan 1964, då det första loppet arrangerades för att hylla Assar Rönnlund, en av bygdens mest berömda idrottshjältar och OS-medaljör. Det är ett klassiskt skidlopp som tar deltagarna genom den vackra norrländska skogen och förbi pittoreska byar från Vindeln till Robertsfors.

Vår förening, 7-Mila SK, äger och driver loppet, och precis som i fallet med Vasaloppet går varje krona som inte används för att täcka kostnader direkt tillbaka till idrotten. Vi har en dedikerad grupp av funktionärer från olika föreningar som arbetar för att göra evenemanget möjligt varje år. Med våra olika distanser, inklusive alternativ för stafettlag, välkomnar vi deltagare i alla åldrar och färdighetsnivåer.

Vi strävar efter att erbjuda en positiv och utmanande upplevelse för alla skidåkare, och längs loppet finns stationer med sportdryck och mat för att hålla deltagarna energifyllda. Vår tävling genomför tre kommuner, med start i Vindeln, en passage genom Umeå och en spännande målgång i Robertsfors. Med 7-Mila loppet hoppas vi inte bara främja skidsporten utan även ge deltagarna en möjlighet att uppleva den unika norrländska kulturen längs vägen. 

Vi ser fram emot att välkomna dig till årets 7-Mila lopp!


7-Mila SK

Styrelsen

Stefan Bygdeson 
Åsa Bygdeson